Wednesday, January 28, 2015

Laman Seni Seksyen 7 Shah Alam




Assalamualaikum my dear readers :)

Dah lama tak update blog, bila mood nak menaip tu tak datang, serulah macam mana pun, idok sampai2 haha :p
Tapi sampai satu masa tengok blog sendiri duk post yang sama je kat atas sekali, barulah terpanggil nak update ;)

Ini pun entri throw back jugak lepas abis last paper, balik umah goyang kaki makan tido makan tido sebelum busy memikirkan hal ehwal FYP. Hish anak daqa mana boleh makan tidoq makan tidoq ja, macam mana nak kahwin kalau lagu ni??? Takpe, takdak calon dimaafkan, hahaha.. :p

Dah lama dah duk perhati je Laman Seni tu dari jauh, bila bas U90 ke Puncak Alam tu lalu Seksyen 7, tengok je la mampu. Bila kakak dah ajak pergi Shah Alam pergi shopping kat butik2 kat situ, alang2 tu haruslah pergi Laman Seni sekali!

Bro, jom busking! :p
Sebelum tu kitorang singgah butik Muslimah Clothing Couture & Dear Solehah. Calaqisya tutup huhu.. Kakak beli 2 jubah, iolls beli skirt labuh je, iyelah dah last2 sem ni faham2 je la kan, haha :p



 Okay dah jom ke Laman Seni! 
Let's the pictures talk! :D

What makes things memorable is that they are meaningful, significant and colourful :)
An umbrella can't stop the rain but help us to stand in rain.  
"Bujang lapuk keliling kampung, naik basikal hai pakai sarung,
Minum air dah naik kembung, sakit perut terpekik terlolong"
"Knock knock!"
Antara mural yang nampak real <3
Amboi kemain posing yang kat sebelah tu :P
Only YOU can stop global warming!
Jauhnya kau terbang, siapa sangka.. meh hinggap sini :P
Don't smoke, pleaseee!





Ada banyak lagi mural, tapi tak sempat nak snap, sebab dah hujan renyai2 & Fedora my niece pun dah meragam. Takpe, nanti boleh pergi lagi ;) Kat instagram boleh tengok macam2 mural lagi kat hashtag #lamanseni #lamanseni7 #lorongbelakang :D


8 comments:

  1. kene pegi jugak sebelum grad ni. japgi keje kempunan nak dtg shah alam. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom! kte pun x puas lagi jln2 sebab x dpt nk snap sume tmpt hehe ;)

      Delete
  2. mmg best tempat ni. bnyak lukisan menarik

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, best! thanks for visiting here :)

      Delete
  3. bestnye wat photoshot kat sini..hihi
    singgah n follow kat sini.
    salam perkenalan =)

    ReplyDelete
  4. Salam..,, banyaknya posing sana-sini. Moga bertambah pengunjung ke blog Nurgatin nanti.

    ReplyDelete
  5. Semua pict cantik . Love it ! Hehehe ;)
    Singgah and follow sini . Singgah and follow back yaaa
    http://ourlifestoly-bigsbunny.blogspot.com

    ReplyDelete