Tuesday, September 26, 2017

Review Mr Dakgalbi Publika





Assalamualaikum :)



Seperti yang dijanjikan dalam entri lepas, Fatin nak share pasal Mr Dakgalbi, restoran korea yang agak famous sekarang. Btw, Fatin sekarang kerja kedai spec yang jual Korea frame, so sekarang nak pergi makan kat restoran Korea, fefeeling jap uolls hahaha kasi chance :p



Maklumlah, tak berkesempatan lagi nak ke Korea, dapat makan makanan Korea pun bolehlah hehe.. Kenapa nama dia Dakgalbi? Okay ni bukan dak dak wechat eh hahaha.. Dakgalbi tu adalah nama makanan Korea itu sendiri, iaitu ayam yang diperap dalam pes cili dan digoreng bersama nasi. Kira nasi goreng ayam versi Korea lah secara ringkasnya.



Sebelum datang ke sini, Fatin dah google baca review blog orang, menu yang menarik. Dah aim nak yang ada cheese ring tu. So kitorang pilih Fried Rice 3 Pax, ada nasi goreng + 1 ramen + 2 cheese. Set tu harga RM67, then tambah cheese ring, RM18. Total RM89 termasuk GST.

dari fb Mr Dakgalbi

So lepas order, bermulalah sesi memasak, semua duk keluar fon masing2 nak record hehe.. Bau dia semerbak menusuk hidung, bila bau tu cam nampak pedas giler, tak sabar nak tahu rasa dia macam mana.

Tumis sambal 

Masuk nasi

Masak maggi pulak

Gaul sampai rata

Kitorang semua 4 orang, Fatin, adik, kakak & abang ipar. Walaupun order untuk set 3pax, memang terlebih dari cukup. Itu pun tak larat sebenarnya nak habiskan. Memang kenyang. Rasa dia sedap! Tak pedas sangat, Fatin tak suka makan pedas, so sesuai dengan tekak ni hehe.. Cheese tu perghhh, memang terbaik!

Ready to eat!

Ada side dish jugak, macam kimchi, coleslaw, lobak putih & sup. Sejujurnya, Fatin tak gemar sangat sayur2 ni. Kalau kimchi okay, coleslaw tu kubis dia pahit, lobak putih tu bolehlah, sup pulak macam takde rasa je huhu.

Kimchi
Coleslaw
Lobak putih

Secara keseluruhannya, best, restoran selesa, rasa nak datang lagi hehe..

Licin! 

Kalau korang belum try, boleh try, ada banyak branch kat Malaysia.

 Taken from fb Mr Dakgalbi
Last but not least, kasi chance throwback satu gambar :p


Thanks for reading this entry :)

No comments:

Post a Comment